Els millors gols de Matthew Le Tissier, “Le God One Club Man” del Southampton

Matthew “Matt” Le Tissier, també conegut popularment com a “Le God”, va néixer al poble de Saint Peter Port (a l’illa de Guernsey), un 14 d’octubre de 1968. La seva carrera futbolística va transcórrer íntegrament al Southampton FC, i a la selecció anglesa, convertint-se en un dels últims “One Club Man” de la lliga anglesa de futbol.

Els Spice Boys de Liverpool

La premsa britànica batejaria amb el sobrenom de Spice Boys, a una colla de jugadors del Liverpool amb qui les Spice Girls van compartir espai temporal.

Marigol, Maribel Domínguez, celebrant un col amb la tricolor

El llegat de Marigol

Nascuda a les afores del D.F l’any 78, el poblat de Chalco i els seus carrers sense asfaltar van ser testimonis de l’interès que Marigol mostraria per la pilota des de ben aviat.

Fowler saludant l'afició del Liverpool

Robbie Fowler, el terror de Toxteth

Nascut a Liverpool el 1975 i crescut al barri de Toxteth, el petit Robbie Fowler, simpatitzava amb l’Everton. Una lleialtat que canvià als seus 11 anys, quan els observadors dels “Reds” van seduir-lo per entrar a formar part de la seva acadèmia.

CF Pobla de Segur

CF Pobla de Segur: 100 anys d’esperit blanc-i-vermell

El club on Carles Puyol va néixer com a futbolista manté intacte l’esperit combatiu pels camps de Tercera Catalana. La història del Club de Futbol Pobla de Segur és la d’un club modest, és l’equip de la segona ciutat més gran del Pallars Jussà.

Stan Cullis és un bon home

Noblesa incomparable dels jugadors dels Wolves i la mà del gran Stan Cullis, el seu entrenador, es feia notar en aquests detalls de categoria.

El dia que el West Ham es va sentir campió del món

El bon estat de forma i rendiment del West Ham durant la primera meitat de la dècada dels 60, va provocar la inclusió de tres jugadors del club en la convocatòria final d’Alf Ramsey per a la selecció anglesa de cara al Mundial de 1966 que van jugar a casa.

Japhet N’Doram, patró de Nantes

La 90-91, N’Doram inicia l’aventura del Loira amb els “canaris”. La primera temporada viu un procés d’adaptació lògic al futbol francès, tot i que comença a donar mostres de la seva classe sempre que en té l’oportunitat.

Lubo Penev, el gol búlgar

Nascut a la Bulgària socialista l’any 66, ben aviat va destacar-se com un rematador excel·lent amb bona capacitat per al joc d’esquena a porteria.

Alexei Khomich, el forjador de Lev Yashin

El futbol era un bocí d’esperança i alegria en la dura postguerra a la Unió Soviètica, un poble que es va sacrificar més que ningú contra la barbàrie nazi que va donar als supervivents un aire de caràcter dur com l’acer de les fàbriques de Petrograd.

Anècdotes del futbol Vol.5: Els penals

El primer jugador que va xutar un penal va ser Joseph Health, del Wolverhampton, un 14 de setembre de 1891. És a dir, fa 128 anys! El football anglès ja acumulava 28 anys d’història, però fins aquell any no es va introduir l’opció del penal.

Flamini, Giuly, Rami, Squillaci i la petita història de la selecció de Còrsega

La selecció de futbol de Còrsega (en cors: Squadra Corsa di Balò) competeix des de l’any 1962 en partits amistosos contra clubs i seleccions. Igual que la selecció catalana, gallega o basca mai ha estat una selecció reconeguda per organismes com la FIFA o la UEFA, pel qual no pot competir en Mundials o Eurocopes.

[Llibres] Els 5 millors títols de futbol de Bibliostock.com per menys de 5€

Enamorat de les lectures futboleres i les mil i una històries que donen vida a la tradició de l’esport rei? A continuació et recomanem els 5 millors llibres d’història del futbol que podràs aconseguir per menys de 5 € a la botiga en línia Bibliostock.com, on podràs trobar molts altres títols interessants.

[Videojocs] Viva Football, oda al futbol clàssic

L’any 1999 es publicava Viva Football, dedicat no només al Mundial de França 98, sinó també a les deu edicions anteriors de la màxima competició continental. Un títol desenvolupat per l’estudi britànic Crimson i publicat per Virgin Interactive a PlayStation i PC.

Florentino, el Big Bang i la galàxia

Florentino no va inventar res pel que fa a model esportiu. Si un cas, el va radicalitzar. Pocs anys abans, el Barça de Núñez o el Milan de Berlusconi ja van formar equips temibles replets d’estrelles mundials.

Jugadors amb “K”lasse

Com seria un equip format per jugadors amb classe, amb K? El Betis tornava a primera de la mà de Serra Ferrer i comptava en les seves files, entre altres, amb la triple K (tots tres, reserves): Kowalczyk, Kazumov i Kovelev. No és habitual comptar amb jugadors amb K, tot i que l’Espanyol de la temporada 1991-92 i 92-93 va comptar en les seves files amb Korneiev i Kutznetzov.

Michael Robinson vs Gary Lineker

Dos anglesos de Leicester, dos davanters amb parcel·la en propietat en l’àrea contrària, dos depredadors del gol, capaços de rematar tot allò que passés per allà, amb un imant per les refusades de la defensa rival, Robinson i Lineker.