Branco Brnovic RCD Espanyol

Branko Brnović, l’enyorat pulmó del mig del camp perico

 

Branko Brnović (Бранко Брновић en serbi), va nèixer el 8 d’agost de 1967 a Titograd (Montenegro), en aquell llavors República Federal Socialista Iugoslava. Les seves primeres passes dins del món del futbol les va fer amb el club de la seva ciutat natal, el Budocnost, defensant-ne els colors del 1987 fins al 1991, jugant un total de 93 partits. Després passà al Partizan de Belgrad, on hi jugà tres campanyes, amb una setantena de partits amb la samarreta de l’equip capitalí, assolint la consecució de diversos títols nacionals.

 

 

El 1994 és fitxat pel RCD Espanyol, com a solució defensiva clau al mig del camp. A l’equip català Brnović no només es va fer un lloc a l’equip titular, sinó que va robar el cor als afeccionats pericos per la seva entrega màxima a cada partit. Les tres primeres temporades com a periquito va oferir un gran nivell, però posteriorment el seu rendiment va començar a decaure fins a jugar només un partit durant la 1999-00, quan va decidir penjar provisionalment les botes. En total va disputar 120 partits amb els blanc-i-blaus.

El 2006 finalment va arribar el seu comiat final després de defensar la samarreta del FK Kom Podgorica, un club de futbol montenegrí de la ciutat de Podgorica.