Còrsega-Bulgaria

Flamini, Giuly, Rami, Squillaci i la petita història de la selecció de Còrsega

 

La selecció de futbol de Còrsega (en cors: Squadra Corsa di Balò) competeix des de l’any 1962 en partits amistosos contra clubs i seleccions. Igual que la selecció catalana, gallega o basca mai ha estat una selecció reconeguda per organismes com la FIFA o la UEFA, motiu pel qual evidentment no pot competir en Mundials o Eurocopes.

Per a poder defensar els colors de la selecció de Còrsega s’ha de poder complir dues condicions (norma creada prèviament a l’enfrontament contra Congo el 6 de juny de 2009): tenir almenys un pare o avi de Còrsega i ser un jugador professional o formar part d’un club professional.

La selecció de Còrsega no ha tingut mai un estadi fix on disputar els seus partits, l’equip sempre ha jugat en les dues ciutats més importants de l’illa, Bastia i Ajaccio.

El seu primer amistós oficial va tenir lloc l’any 1962 contra l’Olympique Gymnaste Club de Nice (des del 1994 conegut com a Olympique Gymnaste Club de Nice-Côte d’Azur), i el següent any repetiren efemèride envers l’Stade Reims.

 

 

No va ser fins al 28 de febrer de 1967 quan es van donar a conèixer mundialment, aquell dia guanyaren a la selecció absoluta de França per 0-2! Els herois d’aquella gesta foren: Jeannot Vincenti, Mario Vescovali, Paul Orsatti, Francis Rossi, Paul Pariggi, Freddy Gandolfi, Jacky Padovani, Robert Peri, Jean Marcialis, Jean-Pierre Serra, Etienne Sansonetti, Jean-Jean Camadini i Angeot Alfonsi.

 

 

 

Els futbolistes més representatius que han defensat la samarreta de Còrsega en algun dels 16 partits que ha disputat aquesta selecció són: Chahir Belghazouani, Chaouki Ben Saada, Rémy Cabella, Dominique Colonna, Mathieu Flamini, Wahbi Khazri, Charles Orlanducci, Claude Papi, Robert Péri, Adil Rami, Sébastien Squillaci, Albert Vanucci i Ludovic Giuly.

 

 

La victòria davant Bulgària en l’amistós disputat l’1 de juny de 2011 a l’estadi François Cotyés possiblement és la seva última gran victòria davant d’una selecció internacional potent: