Gol d'Evaristo Real Madrid

El gol d’Evaristo contra el Real Madrid a la Copa d’Europa

 

El 23 de novembre de 1960, al Camp Nou es juga el partit de tornada de la semifinal de la Copa d’Europa entre el Barça i el Real Madrid. El partit d’anada havia acabat amb empat a dos i en el de tornada el marcador assenyalava empat a un en el minut 82.

Kubala va treure un córner, i la pilota va arribar a Olivella que va centrar i la pilota va quedar com suspesa a l’àrea petita de la porteria del gol de Travessera de les Corts. El porter madridista Vicente es va llençar per agafar la pilota, però no la va arribar a tocar i el davanter centre blaugrana, Evaristo, que volant baix, la va rematar en planxa a la xarxa.

 

 

Hi ha gols que marquen la vida d’un jugador i potser també, de tota una afició. Són gols amb nom propi. El gol de Koeman a Wembley, el gol d’Iniesta a Stanford Bridge, però abans que tots aquests gols tan famosos va existir el gol d’Evaristo. El gol del nostre home de Río, el brasiler rectilini, el que tenia un estil més proper a l’europeu que el d’altres figures carioques que han vestit la samarreta del Barça com Romario, Rivaldo, Ronaldo, Neymar i un llarg etcètera. Veloç i precís, de regat sec i xut potent també tenia una bona rematada de cap.

Segons declaracions del mateix jugador, només va fer un gol de cap llançant-se en planxa però va ser un gol que va passar a la història i que va col·locar-lo en l’Olimp de les figures blaugranes, ja que aquest gol va eliminar per primera vegada de la Copa d’Europa al Real Madrid.

Una fotografia bellíssima certifica que no va ser un somni.

 

————–
Manel Montoliu