Johan Cruyff vestint la samarreta de l'AC Milan

El dia que Johan Cruyff va defensar la samarreta de l’AC Milan a San Siro

 

Johan Cruyff va vestir la samarreta de l’AC Milan el 16 de juny de 1981, a San Siro, en un partit de competició internacional amistosa just després d’abandonar les files del Llevant UD de la Segona Divisió espanyola. L’holandès va acceptar la proposta del club rossoneri per a disputar una competició batejada com a Coppa Super Clubs organitzada per Canal 5, propietat de Silvio Berlusconi, que per a l’ocasió va convidar, a més dels dos clubs de la ciutat, al Feyenoord (Països Baixos), Peñarol (Uruguai) i Santos (Brasil). En la reglamentació del torneig es permetia que cada equip pogués alinear dos jugadors sense contracte. L’AC Milan va convèncer a Cruyff perquè defensés els seus colors a San Siro.

 

 

Cruyff només va arribar a jugar mitja part del Milan-Feyenoord (0-0), el duel inaugural del torneig, i les cròniques de l’època van ser molt crítiques amb ell. Els 30.000 aficionats que es van donar cita a San Siro esperaven molt més de l’exbarcelonista, que precisament no va arribar en el seu millor moment, ni físic ni mental. Aquell dia va compartir vestuari amb Plotti, Battistini, Maldera, Minola, De Vecchi, Tassotti, Baresi, Buriani, Novellino, Antonelli, Romano i Tarocchi. El Milan finalment acabaria tercer del torneig, per darrere de l’Inter (campió) i el Santos (subcampió).

 

 

 

Johan Cruyff als seus 34 anys, i després de l’aventura americana a Los Angeles Aztecs i al Washington Diplomats, tenia clar que no volia retirar-se, va ser llavors quan va tornar a casa, a l’Ajax, on va tornar a ser el número u del 1981-1983, i després de no sentir-se prou valorat va decidir fer-los el salt amb el Feyenoord (1983-84), on va penjar definitivament les botes després d’una increïble temporada.