Anuari Liverpool 1988-1989

El Liverpool FC de la temporada 1988-1989, l’èxit d’una plantilla eclipsada pel drama de Hillsborough

 

La temporada 1988-1889 va ser la 97a temporada d’existència del Liverpool FC com a entitat esportiva, i el seu 27è any consecutiu a la Primera Divisió del futbol anglès. Aquella brillant temporada va quedar totalment eclipsada pel desastre d’Hillsborough el 15 d’abril de 1989, que va arribar a provocar 96 morts durant la disputa de les semifinals de la Copa FA.

El Liverpool va guanyar la Copa d’Anglaterra superant a l’Everton, i la FA Charity Shield superant al Wimbledon, però la lliga se li va resistir per segon any consecutiu, i aquest cop fins i tot de manera més dramàtica que la temporada anterior, empatant a punts amb l’Arsenal en l’última jornada, però quedant relegat a la segona posició per culpa de no disposar del gol average a favor envers l’equip londinenc. Tot i això va ser una gran temporada pels homes comandats per la llegenda Kenny Dalglish, que va ser escollit Mànager de l’Any, a més de seguir jugant també partits defensant la samarreta dels Reds.

 

 

 

Així lluïen els nous reforços del Liverpool FC per a la temporada 88-89. Els jugadors d’esquerra a dreta són: Alan Hansen, John Aldridge, John Barnes, Ronnie Whelan, Ray Houghton i Peter Beardsley.

 

 

Aquella temporada va suposar el retorn d’Ian Rush a la disciplina del Liverpool FC, després del pas del jugador per la Juventus de Torí. Tot i això Rush no va ser el màxim golejador de l’equip aquella temporada, sinó que l’honor va recaure en John Aldridge, que va veure porteria en 31 ocasions al llarg de la temporada en diverses competicions.

 

 

Aquella plantilla formada per jugadors com Bruce Grobbelaar, Gary Gillespie, John Barnes, Kenny Dalglish, John Aldridge o Ian Rush era patrocinada pels aires condicionats Candy.