Mia Hamm, la llegenda estatunidenca del futbol femení

 

Mia Hamm, ex mitjapunta nord-americana nascuda el 1972 a Selma, Alabama. Més de 275 partits internacionals i 158 gols durant 17 anys defensant els colors de la selecció femenina dels Estats Units d’Amèrica la van convertir en tota una llegenda. Capaç de ser considerada la millor futbolista de tots els temps, i fins i tot convertir-se en la primera futbolista en tenir el seu propi videojoc (Nintendo 64). El 2013 també va ser esdevenir la primera dona en formar part del Salón Mundial de la Fama a Pachuca (México).

 

 

Al llarg de la seva carrera, entre d’altres reconeixements, va ser nominada a Millor Jugadora del Món per la FIFA els anys 2001 i 2002. Tot un rècord en aquell moment, tot i que un any abans de retirar-se la seva fita va ser superada per l’alemanya Birgit Prinz, que va obtenir 3 nominacions els anys 2003, 2004 i 2005.

 

 

Va participar, als 24 anys, als Jocs Olímpics d’estiu de 1996 realitzats a Atlanta (Estats Units), on va aconseguir guanyar la medalla d’or. En els Jocs Olímpics d’estiu del 2000 realitzats a Sydney (Austràlia) aconseguí guanyar la medalla de plata en perdre la final davant la selecció femenina de Noruega. En els Jocs Olímpics d’estiu del 2004 realitzats a Atenes (Grècia) tornà a guanyar la medalla d’or.

A nivell de clubs va defensar els colors del Notre Dame Knights, Lake Braddock Bruins, North Carolina Tar Heels, Washington Freedom, i Magic Jack Intalae.

L’any 2009 fou designada ambaixadora del FC Barcelona amb la missió de difondre el missatge solidari de la seva Fundació. Actualment treballa de directiva al calcio italià amb l’AS Roma.