Le Tissier Southampton

Els millors gols de Matthew Le Tissier, “Le God One Club Man” del Southampton

 

Matthew “Matt” Le Tissier, també conegut popularment com a “Le God“, va néixer al poble de Saint Peter Port (a l’illa de Guernsey), un 14 d’octubre de 1968. La seva carrera futbolística va transcórrer íntegrament al Southampton FC, i a la selecció anglesa, convertint-se en un dels últims “One Club Man” de la lliga anglesa de futbol.

Le Tissier va dedicar tota la seva carrera al club dels seus amors, on va coincidir, entre d’altres, amb Alan Shearer abans de la seva marxa al Blackburn Rovers. Per aquell Southampton van passar jugadors de verdader prestigi que van acabar marxant a altres clubs, però Le Tissier sempre va tenir clar que ell seria fidel als Saints. Aquesta actitud va transcendir a nivell quasi “maradonià” entre els aficionats que el consideraven un Déu, setmana a setmana, acudien al Victorian Former Ground (The Dell) on el rebien al crit de “He is God, Le God“. Le Tissier va vestir la samarreta blanc-i-vermella en més de 500 partits repartits anotant més de 200 gols en quinze temporades (1986-2002).

 

 

Els seus millors anys van ser des de la temporada 89/90 fins a la 94/95. En aquests sis anys, Le God va anotar 96 gols en lliga, d’entre els quals va destacar el que li va marcar al Blackburn des de gairebé el cercle central en la temporada 94/95, que va ser elegit “Gol de la temporada” per votació popular.

 

 

El maig de 2002, Matthew Le Tissier va tenir el seu partit homenatge davant de 32.000 espectadors que van gaudir d’un Southampton – Anglaterra, amb figures al terreny de joc com Alan Shearer, Tim Flowers, Paul Gascoigne, Ronnie Ekelund i a també a la banqueta, amb entrenadors com Alan Ball, Kevin Keegan i Lawrie McMenemy.