Pantalla principal PC Futbol Argentina Apertura 95

[Videojocs] PC Futbol Argentina Apertura 95

 

El PC Futbol Argentina Apertura 95 de Dinamic Multimedia va esdevenir el primer PC Fútbol a l’Argentina. Tot i ser programat i fabricat a Espanya després del PC Fútbol 3.0 i PC Calcio Scudetto 94-95, només es va vendre exclusivament a territori argentí, on les seves vendes van ser força bones i es va fer un petit lloc en el mercat d’aquell país.

 

 

LES CARACTERÍSTIQUES

El PC Futbol Argentina Apertura 95 incorporava una base de dades interactiva de la lliga actualitzable pel mateix usuari (només la part de resultats i classificació). Dins hi podíem trobar informació del palmarés dels clubs i multitud de fitxes de jugadors, i entrenadors dels 20 equips de la lliga argentina. Tot compilat per un jove anomenat Julio Maldonado (popular periodista conegut com a Maldini, que prèviament havia debutat amb Dinamic Multimedia en l’elaboració del PC Calcio 2.0) i Gaby Ruiz (actualment caça-talents del Leeds United).

 

 

En aquest PC Futbol (sí, a Argentina va perdre l’accent sobre la “u”), no s’incloïa la veu de cap comentarista en el simulador, però a l’igual que el PC Calcio Scudetto 94-95 incloïa nous i millorats gràfics respecte al PC Fútbol 3.0.

El sistema de mànager al contrari del PC Fútbol 3.0 i el PC Calcio Scudetto 94-95 no oferia la possibilitat de jugar diverses temporades consecutives i només podíem jugar la primera volta de la lliga (Apertura). Igual que passava en la resta de PC Fútbol d’aquella època, els nivells dels jugadors no evolucionaven, i tampoc envellien.

 

 

Els requisits tècnics per a moure el joc eren calcats als del PC Fútbol 3.0: un PC 286 o superior, amb 640k de memòria RAM, targeta gràfica VGA, disc dur i disquetera de 3,5 d’alta densitat, per a reproduir els dos disquets en els quals hi havia inserit el joc, que ocupava 6MB farcits de dades, digitalitzacions, efectes sonors i músiques. El joc corria amb el sistema operatiu DOS en les seves versions 3.0, 4.0, 5.0 o la 6.0, que era la recomanada. Com a targeta de so s’aconsellava disposar d’una Sound-Blaster de l’època que fos compatible.

Com ja passava en anteriors edicions de la franquícia, el sistema de “protecció per manual” estava present, i ens obligava abans de començar la partida a consultar la revista on a cada plana apareixien un seguit d’escuts a peu de pàgina, i que ens servien de clau de seguretat per accedir al joc.

 

 

COM TORNAR-HI A JUGAR

En el cas que vulgueu fer una partideta al PC Futbol Argentina Apertura 95, la millor opció és jugar-hi amb la versió per al programa DOSBOX (disponible també per a dispositius mòbils), des del següent link.

Oblideu-vos de trobar una còpia original, i molt menys de la revista del joc que mai ha estat vista a Internet.