El vell estadi del Nervión del Sevilla CF

Dos polissons de l’any 1929 amb un sol objectiu, anar de Gijón a Sevilla per veure un partit

 

L’any 1929 va aparèixer a la premsa de l’època un curiós cas d'”sportinguisme extrem”. El diari El Liberal de Sevilla publicava el 7 de desembre d’aquell any la notícia del curiós viatge de dos joves seguidors, que van embarcar a Gijón com a polissons al vaixell de vapor Ana Maria, el dilluns 2 de desembre, tenint prevista la seva arribada a Sevilla pel dia 5. El seu únic objectiu era veure el partit que diumenge dia 8 a les 4 de la tarda enfrontava l’Sporting amb el Sevilla.

 

 

La falta de previsió els va delatar, i al cap de dos dies de viatge van haver de sortir del seu amagatall a causa de la incomoditat del reduït espai del bot en què es refugiaven, i pel fet que les provisions se’ls havien acabat. Un cop descoberts, els mariners del vaixell els van tractar violentament, i van ser tancats en una cambra fins a l’arribada a Sevilla. Allí van ser lliurats a les autoritats, i alliberats gràcies a la intervenció d’un altre xixonès, Romualdo Tomás Alvargonzález Lanquine, que per aquells llavors era el secretari de l’Exposició Iberoamericana de Sevilla.

 

 

A més, Alvargonzález els va aconseguir entrades per al partit, i va sufragar de la seva butxaca els bitllets de tren per al retorn dels ja famosos polissons a Gijón. Cal assenyalar que l’Sporting, finalment, va perdre aquell partit per 2 a 0, amb doblet del davanter català Miquel Gual.

 

 

L’entrega i passió d’aquells dos joves, tan atípica per aquella època mereix especial menció, i espanta imaginar del que haurien estat capaços d’haver viscut en els temps actuals, en què la identificació entre equip i afició és molt més intensa i nítida.

————-
Frichu Yustas