La samarreta inèdita de l’AC Milan per a la final de la Copa Intercontinental de 1989

 

L’AC Milan va preparar dos uniformes per a la final de la Copa Intercontinental de 1989, un va ser el que varen usar i l’altre va caure totalment en l’oblit.

Ara s’ha pogut recuperar la memòria de la samarreta d’aquesta segona equipació al Japó, gràcies al treball de la marca-botiga Transalpino de Liverpool, marca de roba popular també dedicada a recuperar roba esportiva retro. Aquesta peça de col·leccionisme no serà posada a la venda (de moment), però sí que serà exposada aquest novembre a la propera exposició Fashion of Counter Culture de Liverpool.

 

 

La Copa Intercontinental de 1989 va ser la vint-i-vuitena edició del torneig que enfrontava el campió de la Copa Libertadores d’Amèrica amb el campió de la Copa de Campions d’Europa. Es va dur a terme en un únic partit jugat el 17 de desembre de 1989 a l’Estadi Nacional de la ciutat de Tòquio, al Japó.

En aquella edició es van enfrontar l’Atlético Nacional de Colombia, campió de la Copa Libertadores 1989, i l’AC Milan d’Itàlia, campió de la Copa de Campions d’Europa 1988-89. El partit, que semblava estar destinat a finalitzar a la tanda de penals, es va acabar resolent al final de la pròrroga, després que el migcampista del conjunt italià Alberigo Evani transformés un tir lliure en gol al minut 119 de joc. Aquesta mínima diferència va servir a l’AC Milan per emportar-se la victòria i el seu segon trofeu com a campió de món, vint anys després del primer.

 

Samarreta de l’AC Milan finalment escollida per a disputar la final.