[Videojocs] Sensible Soccer, un dels videojocs de futbol més importants de la història

 

L’any 2006, Codemasters va retre un merescut homenatge al “Sensi”, un dels jocs de futbol més importants de la història, amb una nova entrega que respectava tot allò que va fer gran l’original.

Si parlem de videojocs de futbol a principis dels 90, parlem de Sensible Soccer. Desenvolupat per la companyia britànica Sensible Software i publicat originalment per a Amiga, es va convertir en un dels referents del futbol virtual gràcies al seu estil propi, ben diferenciat del d’altres jocs de l’època.

Els seus elements més característics eren el ritme frenètic dels partits i l’ús de la càmera semi-zenital, molt allunyada del terreny de joc, que convertia els jugadors en diminuts sprites de colors. La perspectiva utilitzada era la vertical, sovint associada als jocs d’hoquei sobre gel més que als de futbol.

Després del tancament de Sensible Software i d’anys sense noves entregues de la saga, Codemasters es va encarregar de reviure-la amb Sensible Soccer 2006, un nou títol per a PlayStation 2, Xbox i PC. Bona part de l’equip de creació de l’original hi era present (com el dissenyador Jon Hare, fundador de Sensible Software) i el joc mantenia intactes tots els seus trets definidors.

A pesar de no comptar-hi amb llicències oficials, el nou “Sensi” incloïa fins a 350 equips i més de 50 competicions, les millors lligues del món i diverses categories inferiors. Gràcies a un amplíssim editor hi podíem crear jugadors, equips i tornejos, així que l’absència de les llicències no hi resultava un problema.

És en l’aspecte jugable on Sensible Soccer 2006 excel·leix, ja que el seu senzill control possibilita tota classe de jugades, com rematades de cap o tirs amb efecte, tot respectant l’altíssim ritme marca de la casa. Partits ràpids, intensos, i d’aparença simple que esdevenen una gran opció per al joc multijugador.

Si voleu provar Sensible Soccer 2006, en podeu descarregar la versió PC a GOG.com. Per a les versions PS2 i Xbox haureu d’optar pel mercat de segona mà, ja que no han sigut reeditades en cap plataforma actual.

 

————
David Pedrós