[Videojocs] Simulador Profesional de Fútbol de Dinamic Multimedia, el pare del Pc Fútbol

 

Iniciem la sèrie d’articles amb els que repassarem la trajectòria del mític Pc Fútbol de Dinamic Multimedia amb el seu pare, i a posteriori, considerat per la pròpia companyia com el PC Fútbol 1.0. Parlem del Simulador Profesional de Fútbol, publicat l’any 1992 per a ordenadors amb sistema MS-DOS, que va ser distribuit en botigues d’informàtica al preu de 2.495 pessetes. Aquest nou videojoc de futbol va ser pràcticament un calc literal del Míchel Futbol Master & Super Skills (produït per la mateixa Dinamic Multimedia el 1989) però amb la novetat, respecte al seu antecessor, dels seus nous gràfics VGA, realitzats pels mateixos autors de l’anterior joc.

 

 

El videojoc del popular jugador del Real Madrid, Míchel González, va disposar de diverses versions per a les plataformes Spectrum, Amstrad, MSX i PC (sistema MS-DOS). La seva competència directa va ser la segona part del videojoc del també madridista Emilio Butragueño. Ambdós jocs eren calcats en concepte, 2 disquets per a petits jocs on s’havien de realitzar proves d’habilitat amb la pilota, i un altre per a simular un campionat de lliga. Aquests dos formats de joc de futbol ja els havia posat a prova al mercat prèviament la companyia Gremlin Graphics (Sheffield, Regne Unit) amb el Gary Lineker’s Superskills i Gary Lineker’s Hot-Shot. Dinamic Multimedia tan sols va ajuntar ambdós conceptes en el seu Míchel Futbol Master & Super Skills, i la companyia Erbe (amb els drets de Gremlin Graphics) en veure-ho va reeditar el joc de Lineker per segon cop (ja ho havia fet amb la primera part del videojoc d’Emilio Butragueño) canviant altre cop el seu protagonista pel líder de la Quinta del Buite i afegint algunes millores. Emilio Butragueño 2, va resultar finalment un producte molt normalet a nivell tècnic, inferior al de Dinamic Multimedia, però es va vendre més per la seva gran distribució a botigues d’informàtica.

 

 

Així doncs Dinamic Multimedia va aprendre del seu rival, sobretot en el tema de la distribució, i l’any 1992 va preparar un rentat de cara del Míchel Futbol Master & Super Skills, donant a llum al Simulador Profesional de Futbol 1992-1993, que aquest cop sí que va ser adequadament distribuït gràcies al nou acord amb Grupo Editorial Jackson, aconseguit vendre 15.000 còpies!

Aquest videojoc de futbol seguia sent molt limitat respecte a la competència de la època. Només es podia agafar la Primera Divisió de la Lliga Espanyola de Futbol, no es podia fitxar, fer alineacions o jugar més d’una temporada, no existien ni les lesions ni les sancions, i el pitjor de tot és que només es podien controlar 6 jugadors al camp! Els seus gràfics i jugabilitat tampoc oferien res de nou, però per primer cop es va introduir com a complement del joc una base de dades dels jugadors i clubs de Primera Divisió d’Espanya, i un programa per a fer quinieles de futbol! Havia nascut l’embrió del que seria el PC Fútbol 2.0, el primer videojoc en usar la nomenclatura que donaria nom a la saga que va fer famosa a Dinamic Multimedia.

 

 

Actualment és totalment impossible trobar-lo al mercat de segona mà, pel que els que el vulguin comprar hauran de contactar directament amb col·leccionistes o cercar botigues que encara conservin material d’aquella època. El Simulador Profesional de Futbol 1992-1993 ens ofereix com a gran atractiu la possibilitat de poder jugar amb el Sevilla FC de Maradona i el FC Barcelona post Wembley, amb Josep Guardiola ros entre d’altres greus defectes.

Per a poder-lo jugar online amb només un click us podeu dirigir a la següent direcció:

https://classicreload.com/pc-futbol-1-0-simulador-de-futbol-profesional.html