[Videojocs] Super Sidekicks, una de les sagues més conegudes de Neo-Geo

 

La sèrie futbolística Super Sidekicks, creada per SNK, va aconseguir fer-se un lloc entre el catàleg de les màquines de la pròpia companyia japonesa, que es trobava farcit de jocs de lluita. Aquesta saga va rebre diverses adaptacions per a Neo-Geo MVS (màquina recreativa), Neo-Geo AES (consola), Neo-Geo CD (consola amb unitat CD-ROM) i Neo-Geo Pocket (consola portàtil).

Un dels principals objectius de la companyia d’Osaka amb la Neo-Geo AES era el de reproduir l’experiència de joc arcade de la recreativa Neo-Geo MVS a la televisió de les nostres cases. Aquesta consola es va convertir en la més potent dels primers anys 90, superant en capacitats i prestacions a SNES i Mega Drive, però també en cost. Hui dia, a més d’un preat objecte de col·leccionistes, es tracta d’un sistema amb un gran catàleg de títols imprescindibles.

Com la sèrie Super Sidekicks, que amb les seues diferents entregues va apostar per una representació del futbol de seleccions dinàmica i espectacular, amb uns jugadors enormes, unes animacions ben realitzades i una càmera lateral que s’allunyava de l’acció en moments puntuals del partit. Encara que no disposava de llicències oficials per als noms dels jugadors, cal reconèixer l’habilitat de l’equip de programadors per a recrear-hi alguns dels seus trets físics més definidors.

Després de la publicació de l’original l’any 1992, hi arribarien Super Sidekicks 2: The World Championship i Super Sidekicks 3: The Next Glory, llançats en 1994 i 1995 respectivament. Les principals novetats d’aquestes edicions serien una càmera no tan aèria i una millora en gràfics i animacions, a més d’una de les característiques més cridaneres d’aquesta saga: el punt de mira en els llançaments a porta des de mitjana distància. Gràcies a un apropiat canvi de perspectiva, podíem seleccionar la zona de la porteria a què volíem dirigir el xut, mentre el porter tractava de cobrir-la.

El comiat de la franquícia arribaria l’any 1996, amb The Ultimate 11: SNK Football Championship, que ampliaria encara més l’oferta de seleccions amb què jugar-hi i inclouria també un equip format per personatges d’altres jocs, SNK Superstars. Els germans Bogard, de Fatal Fury, farien la seua aparició en un títol que representa el màxim exponent de Super Sidekicks, almenys pel que fa al seu cuidat apartat tècnic.

Per mitjà de la sèrie ACA Neo-Geo, podeu reviure algunes entregues de la saga a diferents formats actuals, com ara Nintendo Switch o PlayStation 4.

————–
David Pedrós