[Videojocs] PC Fútbol 2002, va existir i t’expliquem les seves característiques i final

 

PC Fútbol 2002 va existir, fins i tot va entrar en fase beta tester, però mai va acabar de ser revisat al 100%, i encara menys distribuït com a tal. Però sí que el seu simulador va sortir al mercat d’una forma força curiosa que t’explicarem a continuació.

Marcos Jourón fou l’encarregat de liderar el projecte Pc Fútbol 2002 de Dinamic Multimedia, que havia de sortir mesos després d’una extensió per al PC Fútbol 2001, que tampoc mai va veure llum, tot i haver entrat en la fase final de producció a un pas de ser distribuïda. El nou reclam per a la comunitat de jugadors de PC Fútbol havia de ser la possibilitat de poder disputar lligues en línia, permetent competir entre diversos jugadors connectats a Internet, com si es tractés d’una partida fora de línia.

Aquesta no era una idea nova, ja que durant l’etapa final dels germans Ruiz al capdavant de Dinamic Multimedia, ja s’havia plantejat i investigat. Aquesta característica en línia sí que fou finalitzada amb èxit, i fins i tot ja es trobava en fase de beta testers. Els usuaris no podien crear les seves pròpies lligues, sinó que hi havia una bateria de lligues reals preconfigurada que permetia 2 modes de joc: una lliga virtual on es podien repetir equips, i una altra on tot transcorria exactament com una partida fora de línia. Fins i tot s’havia implementat la disputa del Mundial, complementant la resta de competicions habituals.

Entre altres novetats que ens hagués ofert el nou PC Fútbol 2002, destacaven les següents:

– Creació i gestió de penyes d’aficionats.

– Una nova i sofisticada gestió comercial dels clubs.

– Possibilitat de convertir un equip en el nostre filial.

– Perfeccionament de la base de dades de Tercera Divisió.

– Rentat de cara absolut del seu interface.

– Nou simulador de joc basat en els models 3D, animacions i textures ja establertes.

Enigma Software, va ser l’empresa designada per acabar el simulador de PC Fútbol 2002, i per contracte havia de tenir acabada la feina en menys de 2 mesos, un esforç titànic tenint en compte que no tenien experiència programant aquest tipus de simuladors. La situació de Dinamic Multimedia era caòtica amb retallades de personal importants, i per això es va decidir subcontractar una empresa externa. Finalment abans que Enigma Software acabés el simulador, Dinamic Multimedia va fer fallida, pel que abans d’acabar llençant tota la feina feta fins aquell moment, va decidir contactar amb Ubisoft, perquè es fes càrrec de les últimes fases del joc i de la seva producció, però aquesta finalment després d’analitzar la proposta es va negar.

Finalment Enigma Software es va veure abocada a reciclar el seu simulador per al PC Futbol 2002 en 4 versions per a 4 videojocs de futbol diferents dedicats al Mundial de Corea i del Japó. El primer va ser Pro Soccer Cup, que va sortir en diversos mercats internacionals.

 

 

El segon va ser Euskal Herria Mundiala!, en el que es va canviar la selecció de Mèxic per la selecció basca.

 

 

El tercer a Polònia, sota el títol Era Futbolu 2002, amb la llicència del combinat nacional d’aquest país i la imatge del seu seleccionador Jerzy Engel, en portada.

 

 

I la quarta i última adaptació del treball d’Enigma, va arribar de forma hilarant al Japó amb el nom Hello Kitty Football Cup, on Hello Kitty disputava el Mundial!

 

 

Veurem algun dia el PC Fútbol 2002 a mig acabar alliberat a Internet? El temps dirà, el que sí que està clar és que tant Marcos Jouron com l’equip de beta testers el segueixen guardant per la posteritat, i fins avui en dia no s’ha filtrat.

 

* Gran part de la informació d’aquest article ha estat documentada gràcies a aquest post de Microoci.com i al llibre Promanager PC Fútbol: Droga en el Quiosco de Jaume Esteve, i publicat per Ocho Quilates.